Happy Challenge hos Emma

postcard_002Bilderna är hämtade från Lifestyle by Emmas blogg (http://blogg.lifestylebyemma.se)

På dagens morgonpass hos LifestylebyEmma körde vi några rundor tabataträning för benen. Tabata innebär en runda 8 repetitioner som du utför i 20 sek med vila i 10 sek mellan varje repetition. Vi körde knäböj och här pratar vi riktiga knäböj (om man inte som Emma säger har diagnostierad knäproblematik och det har inte jag) så det blir djupt ner. Exempel på andra övningar som vi körde i tabatamode var utfall fram med rotation, utfall bak, good mornings och den som jag tycker är absolut är jobbigast, jägarvila utan vägg. Bröstet och armarna upp och fokuserad blick framåt för att inte tappa hållningen. Första rundan helt ok, andra rundan är jag fortfarande med, men redan på tredje rundan känner jag mjölksyran strömma till och jag hör Emmas röst bryta igenom min egen lilla dimma. – Andas Mia, glöm inte att andas. Jag glömmer ofta det på Emmas träning, att andas alltså, att ge mina muskler ny syre. Jag är så fokuserad så att jag blir yr av kombinationen för lite syre och för mycket ansträngning. Tack, Emma för att du hjälper mig att komma ihåg min andning.

Efter tabatan körde vi cirkelträning för överkroppen, 10 stationer, 1 minut med 10 sek mellan varje station. Exempel på stationer är t ex ryggresningar, armhävningar, planka, svingar med kettlebell, toes to ball mm. Här känner jag mig betydligt mer bekväm än med benträningen även om jag även här inte orkar fullt ut. Jag gör mitt bästa helt enkelt och det är tillräckligt bra.

Finalen på dagens pass var bara bäst. Vi körde burpeesutmaning till Pharrell Williams låt Happy. Varje gång som ordet Happy sjungs så ska man göra en burpee. När jag kom hem idag så undrade familjen vad jag gjort på träningen och när jag berättade om burpeesutmaningen så letade jag upp ett skönt klipp på youtube som illustrerar det hela på ett bra sätt. Ja, förutom att jag inte gör bakåtvolter (ingår inte i burpees) eller har 20kilosväst på mig som en av killarna har.

Detta torde även vara en perfekt utmaning för min gamla träningskompis Cecilia som verkligen älskar både träning och låten Happy och för dig Agata som letar utmaningar ;-).  I början pratas det en del på tyska men sen kommer de här helsköna killarna igång.  Jag kan nämna att båda mina tjejer inspirerades till att köra burpees under tiden som låten kördes. E:s kommentar efteråt: Det här var väl ingenting.

https://www.youtube.com/watch?v=CamtDnYr7d8


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s