Fru Månssons Årskrönika 2014

collage2014

Sitter och lyssnar på ”Take me to church” med Hozier, dricker underbart Jasminte och tänker tillbaka på året 2014. Så vad hände?

1. J byter jobb

2. Jag och barnen besöker  Tekniken och Sjöfartens hus i Malmö tillsammans med en av mina bästa vänner Y och hennes barn. Mer spännande än man kan tro och definitivt något som alla barnen gillade. Ibland behöver man inte åka så långt för att ha det bra.

3. Jag, S och våra barn kör ett egeninspirerat Mini-Lalandia på sportlovet genom att besöka grannortens bowling och badhus för att avsluta med övernattning hemmavid. På sommaren åker vi till Blekinge och upptäcker Hanö, Hällevik, Krokås och Glassbåten i Sölvesborg. Första gången mina barn får åka motorbåt och de älskar det. Hösten avslutar vi med en lyxig weekend i  fantastiska Malmö.

4. Vårt 80-talskök byts ut till ett sprillans nytt kök. Här snackar vi uppgradering och det med hjälp från en fantastisk hantverkare och världens bästa svägerska.

5. Tjejerna avverkar både målarskola, Kalvin och Tjurasjöknat. E börjar på Gymnastik och K upptäcker under hösten att innebandy är en stor passion när hon som tjej nr 2 blir medlem i pojklaget för 04. Skott är kanske inte hennes starka sida än men hon är en tuff tjej med skinn på näsan som är bra både på att läsa av spelet, ge assist och tackla killar som är både större och starkare än hon. Ska bli spännande att se hennes utveckling under 2015.

6. Hela familjen besöker London under 4 dagar och upptäcker både insektsgodis (cyber candy), Harry Potter, Science Museum, Bella Italias goda vitlöksbröd, underbart gott butterfly tea från Twinings med mera. Det blir mycket promenerande under dessa dagar och en förberedelse inför nästa års resa till det stora landet i väst.

7. Är jag med på en mängd skolutflykter, då jag lovat E att följa med på lika många utflykter med hennes klass som jag gjorde med K. Vi hinner besöka Skånes djurpark, Kulturen, Planetariet och Vattenhallen i Lund samt Torups statarmuseum.  Alla väl värda ett besök men om jag får välja så hade jag kört Torup i repris en gång till.

8. Vi testar på geocachning under namnet Tealovers med underbara familjen D-N och upptäcker att det kan finnas många fästingar på samma ställe. Äckligt! ryser fortfarande när jag tänker på det men geocachningen var rolig. Får definitivt också köras en repris på detta under nästa år.

9. Sommarens bästa besök är när min kusin och hennes man kommer från Finland. Så roligt att vi har fått kontakt igen och att tjejerna har fått börja lära känna även sin finska släkt. Sommaren 2015 är det vår tur att göra Finland igen.

10. Sommarens roligaste utflykt står familjen L för. Det blir en helt crazy dag tillsammans Öresund runt med Bakken som utflyktsmål. Vi besökte Tivoli innan på sommaren och det är visst fint men det är just det, kanske mer fint. Bakken är superkul i allafall om man har familjen L med sig, som jag skrattade under denna dag. Vi roade oss kungligt och efter att ha blivit blöta i Vandrutschebanen försökte vi torka oss i Torre-kassen. Hur det gick?  Nja, om vi säger så, det blir inte direkt torrare efter ett besök i Torre-kassen.

11. Världens bästa S och J får äntligen varandra i ett hejdundrande bröllop vars fest varar till klockan 4 på morgonen.

12. Det bästa till sist: Jag soffpotatisen lyckas springa 5 km.  Kan ni fatta!!!!  5 km, jag är så överlycklig att jag springer inom grannen för att skryta, ringer mamma och pappa, skryter på fb och bara myser. När jag gör om det igen och igen så inser jag att det finns hopp för mig också. Förutom att tacka mig själv för att jag tog mig i kragen så vill jag tacka: Dreamrun, L.S, RunForLife, M.P, Lifestyle by Emma, träningskompisar, min familj, övriga supporters och så klart min man som jag förföljde när jag sprang min första femma.

Jag lämnar ett härligt år bakom mig och ser fram emot ett nytt år med nya utmaningar. Hur har ditt år varit?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s